Tek što je vanredno stanje u zemlji ukinuto, voditeljka Lea Kiš Jokić, koja nam svake nedelju ulazi u domove sa svojom TV emisijom, otvorila nam je vrata svoje vikendice na Avali.

Naime, otkako im se ćerka Sara Mia osamostalila, Lea se sa suprugom Momom osamila na Voždovcu u porodičnoj kući, ali svaki slobodan trenutak koriste da obnove energiju u prirodi.

– Ritam u kojem živimo veoma je brz i dinamičan tako da mi je trebalo vremena da se adaptiram na novonastalu situaciju zbog pandemije koronavirusa. Iako sam mislila da sam savršena majka i supruga i da svojoj porodici pružam sve, u karantinu sam shvatila koliko zapravo vremena provodim u svojim obavezama i koliko dugo nisam napravila neki novi specijalitet, kolač, tortu… Kao i svi, posvetila sam se kući, u kojoj zaista ima mnogo, mnogo posla – počinje priču voditeljka i otkriva šta joj znači boravak u prirodi.

– Avala je zaista oaza našeg mira, priroda je prelepa. Prostor i dvorište učinili su da se ne osećamo potpuno zatvoreno, ali vremenske prilike u martu i aprilu nisu nam baš išle naruku. Svakako da je bilo lakše, uspeli smo da sredimo sve za letnju sezonu – dodaje Lea, koja je 29. marta na simboličan način obeležila rođendan.

– Bila sam sa Sarom i Momom i našim Marlijem. Ova je prva godina u mom životu da za rođendan nisam bila s mamom, sestrom i prijateljima. Rođendan je pao na dan kad je bio najduži karantin, za vikend, kad su svi bili u svojim kućama. Tek kad se dese ovako strašne stvari, kao što je ova pandemija, shvatite da neki dani nemaju nikakav značaj i da im možda preterano posvećujemo pažnju. Samo da svo svi živi zdravi ma gde bili – ističe voditeljka, ponosna na ćerku, koja je, iako se osamostalila, period izolacije provela s roditeljima.

– Posvetile smo se jedna drugoj na pravi način. Nismo zajedno kuvale i spremale, ali imale smo vremena da selektujemo garderobu i očistimo ormare. Sara ima svoj stan, ali za vreme izolacije je bila s nama. Nemam problem sa odvajanjem, ali Sara je jedinica i sigurno će nam teško pasti kad se jednog dana uda i krene da gradi svoju novu porodicu – kaže Lea, ponosna na to što je naslednica krenula maminim stopama.

– Uvek sam tu za savet, a na Sari je da li će ga prihvatiti ili ne. Prednost je što se svi u kući bavimo istim poslom, ali i nije lako ponekad. Moj muž je izašao iz duge novinarske karijere i sada je profesor na fakultetu, ali novinarski gen je uvek u nama. Sara Mia i s njim priča mnogo o poslu. Lepo se pozicionirala sa svojom emisijom, a od septembra ćemo je gledati možda u nekim drugim formatima – kaže Lea i za kraj otkriva kako će ove godine izgledati njihov godišnji odmor.

– Sigurno nećemo nigde ići, sve što je potrebno imamo nadomak Beograda.

Ne bih se upustila u avanturu letovanja bilo gde van Srbije. Avala je naše odredište – zaključuje Lea.

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić/ Foto: Damir Dervišagić

Reply
Share this

REALITY & TV