Taylor to može zahvaliti velikoj svjetskoj turneji ‘Reputation’, koja je postala najisplativija američka turneja u povijesti. Iza nje su Kylie Jenner i Kanye West

Prema popisu najbolje plaćenih zvijezda u 2018. godini pop-kulturom vladaju mlade ljepotice. Tako je prvo mjesto najbolje plaćenih zvijezda zauzela pjevačica Taylor Swift (29) koja je u prošloj godini zaradila 1,2 milijarde kuna, prenosi časopis Forbes.

Foto: Instagram

To prvenstveno može zahvaliti velikoj svjetskoj turneji ‘Reputation’, koja je postala najisplativija američka turneja u povijesti te je utržila čak 266 milijuna dolara, odnosno 1,7 milijardi kuna. Osim toga, napustila je izdavačku kuću Big Machine Records te pokrenula vlastitu, a njezin singl ‘ME!’ srušio je rekord na YouTubeu dosegnuvši 100 milijuna pregleda u samo tri dana.

Drugo mjesto zauzela je Kylie Jenner (21), koja je zaradila 170 milijuna dolara, odnosno 1,1 milijardu kuna. Kyle je proglašena najmlađom izvornom milijarderkom u povijesti.

Foto: Instagram Samo je vlastite kozmetike u 2018. godini prodala u vrijednosti 360 milijuna dolara, odnosno 2,3 milijarde kuna. Njezina tvrtka teži oko milijardu dolara, a Kylie ima 100 posto dionica. Zahvaljujući društvenim mrežama, ni dolara ne troši na marketing.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sljedeći se na popisu smjestio Kanye West (42) koji je u prošloj godini zaradio 150 milijuna dolara, odnosno približno milijardu kuna.

President Donald J. Trump Meets West and Brown | Autor: Ron Sachs/DPA/PIXSELL Foto: Ron Sachs/DPA/PIXSELL

Ukupno mu se bogatstvo procjenjuje na 290 milijuna dolara, odnosno 1,9 milijardi kuna prvenstveno zahvaljujući suradnji s Adidasom, u kojem ima 15 posto od čitave prodaje njegovih Yeezy tenisica. U proteklih 12 mjeseci njegove su tenisice zaradile milijardu dolara.

Uz Taylor, Kylie i Westa, najveću financijsku dobit ostvarili su i Lionel Messi (32), Ed Sheeran (28), Cristiano Ronaldo (34), Neymar (27), The Eagles, Dr. Phil (68) i Canelo Alvarez (28). Većini je zarada premašila 100 milijuna dolara.

Iz tradicionalne godišnje liste vidljivo je da su dvije mlade zvijezde nadmašile puno starije, iskusnije i poznatije kolege.

POGLEDAJTE VIDEO:

Reply
Share this

REALITY & TV