R&B zvijezda R. Kelly uhićen je na temelju optužnice za spolna zlostavljanja za koja će odgovarati pred saveznim sudom u Brooklynu, potvrdili su pravosudni izvori za New York Daily News

O optužbama protiv pjevača R. Kellyja (52) za dugotrajno spolno zlostavljanje snimljen je dokumentarni film za Lifetime TV emitiran u siječnju. Prema izvorima u Chicagu su ga uhitili pripadnici njujorške policije i istražitelji savezne agencije za domovinsku sigurnost.

Foto: KAMIL KRZACZYNSKI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Istražitelji njujorške policije u siječnju su se susreli s Faith Rodgers, jednom od osoba koje optužuju R. Kellyja. Njezina odvjetnica Gloria Allred (78) tada je kazala kako je Rodgers izvršila svoju dužnost ‘pružanja informacija’.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rodgers je tužila Kellyja pred sudom u Manhattanu 2018. tvrdeći da ju je prisilio na bolni i zlostavljajući spolni odnos u njujorškom hotelu godinu ranije te ju je svjesno zarazio herpesom. Tvrdi da je bila žrtva njegove manipulacije tijekom jednogodišnje veze u kojoj ju je zaključavao u sobe i vozila kao kaznu što ga nije zadovoljila.

– Vjerovala sam mu i on je to povjerenje izdao. Kad sam spoznala vlastitu vrijednost znala sam da moram otići – kazala je Rodgers na konferenciji za novinare u siječnju.

Do sada su se sve optužbe protiv Kellyja odnosila na višegodišnje razdoblje i sve su iznesene pred sud u Chicagu. Kelly je u veljači optužen po 10 točaka za teško spolno zlostavljanje koje je uključilo četiri žrtve od kojih su tri bile u dobi od 13 do 17 godina.

FILE PHOTO: Singer R. Kelly performs during the Red Light Concert series at the Hasely Crawford Stadium in Port-of-Spain | Autor: ANDREA DE SILVA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: ANDREA DE SILVA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Izjasnio se da se ne osjeća krivim. Nakon toga protiv njega podignuto je u svibnju još 11 novih točaka optužnice za spolne napade i zlostavljane za koje se može izreći maksimalna kazna zatvora od 30 godina. I po tim optužbama u lipnju se izjasnio da nije kriv.

POGLEDAJTE VIDEO:

Reply
Share this

REALITY & TV