SNIMILI DOKUMENTARAC Kraljičina tajna strast se otkrila kada je prirodoslovca Sir Davida Attenborougha povela u ‘opušten i zabavan’ obilazak vrtova palače, što je redateljica Treays snimila

Kraljica Elizabeta II. (91) posadila je stotine stabala tijekom putovanja planetom i s njima je jako duboko povezana, rekla je redateljica Jane Treays.

– Cijeli je život sadila drveće, kao i njezini preci – rekla je. Dokumentarac je premijerno prikazan na globalnom televizijskom i digitalnom tržištu MIPTV u Cannesu.

Foto: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL

– Bilo je jako lijepo i dirljivo vidjeti kako se odnosi prema njima i koliko joj ona znače. Posebno voli neke londonske platane (u Buckinghamskoj palači) koja je posadila kraljica Viktorija, njezina praprabaka – kaže Treays.

Kraljičina tajna strast se otkrila kada je prirodoslovca Sir Davida Attenborougha povela u ‘opušten i zabavan’ obilazak vrtova palače, što je Treays snimila. Te trenutke opisuje kao ‘najčarobnije poslijepodne u svojoj karijeri’.

Foto: Privatni album

Film pod nazivom ‘Kraljičin zeleni planet’, koji su prikazali na ITV-u u Britaniji 16. travnja, govori o njezinim nastojanjima da utemelji globalnu mrežu zaštićenih šuma, ‘The Queen’s Commonwealth Canopy’.

Ljubav prema drveću očito vlada u kraljevskoj obitelji. Njezin sin princ Charles (69) priznao je da razgovara s biljkama i drvećem kako bi ih potaknuo da rastu.

Royals attend Easter Day Service - London | Autor: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL Foto: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL

Treays je kazala da je kraljici pomogla kemija između nje i Attenborougha, koji su iste dobi i rođeni s tri tjedna razlike, da se otvori.

– Bio je lijep i vruć ljetni dan. Smijali su se i bili opušteni. Poznaju se dugo i zbog toga vidimo prilično iznenađujuće stvari – rekla je redateljica.

Kraljica je, među ostalim, tako otkrila da svoju golemu kolekciju rijetkih vrsta biljaka duguje ljudima koji nisu znali što da joj poklone.

Foto: Privatni album

Reply
Share this

REALITY & TV

Trending