Nezaobilazni deo oktobarskog kulturnog života Beograda je i predstojeći Festival srpskog filma fantastike koji će u subotu, 13. oktobra najaviti Zombi šetnja u organizaciji udruženja “Mladi kadrovi”.

Peti po redu Zombie Walk počinje u 16 časova. Šetnja će biti centralnim beogradskim ulicama: Kombank dvorana – Skupština grada Beograda – Pionirski park – Kralja Milana – Hotel “Moskva” – Terazije – Bezistan – Kombank dvorana (Dom sindikata).

Događaj je otvoren za sve građane, a prijave za besplatno šminkanje su još uvek u toku i trajaće do 11. oktobra. Dozvoljeno je i učešće dece uz obaveznu pratnju roditelja.

Prijave se šalju na adresu: [email protected].

Pripreme za šetnju održaće se u Kombank dvorani (bivši Dom sindikata) u periodu od 12 do 16 časova.

Učesnike će šminkati profesionalni tim pod vođstvom majstora za specijalne filmske efekte Miroslava Lakobrije, Svetlane Gutić i Meline Drouvi. Tokom šminkanja biće organizovani razni programi i aktivnosti, a najbolje maskirane zombije i njihove šminkere očekuju nagrade. Događaj i ove godine ima humanitarni karakter, a sva prikupljena sredstva biće donirana Prihvatilištu za odrasla i stara lica.

zombi

Zombi šetnja se održava u okviru 12. Festivala srpskog filma fantastike koji će biti održan od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru. Zemlja u fokusu ovoga puta je Južna Koreja i njena fantastična kinematografija, a oko trideset filmova iz Srbije, regiona i sveta takmičiće se za glavnu nagradu festivala Koskar u nekoliko kategorija.

Reply
Share this

REALITY & TV