Ana Đurić Konstrakta oduševila je svoje fanove širom sveta kada je u nedelju, na prvoj evrovizijskoj pres-konferenciji u Torinu, izjavila da bi, ukoliko bude pobedila, volela da se Evrovizija sledeće godine održi u selu Glibovac, gde je živela njena baka.

– Ja sam iz Beograda i volim sve predele u Srbiji. Svaki grad može biti pripremljen za Evroviziju, ali ja bih baš volela da to bude u selu Glibovac, odakle je moja baka, što da ne, ako može selo? – rekla je kroz smeh Konstrakta. Naša ekipa se samo dan nakon ove izjave uputila ka Glibovcu, mestu tik pored Smederevske Palanke, za koji je sada čuo ceo svet, zahvaljujući upravo našoj umetnici.

U centru sela sreli smo gospodina Dragana, koji dobro poznaje Konstraktinu porodicu.

– Anin otac je čovek koji je sa jednom običnom drvenom olovkom otišao za Beograd i uspeo da završi dva fakulteta. Bio je u Politici, a posle i ministar informisanja u vladi Slobodana Miloševića. Kasnije je otvorio strugaru, koja je kasnije propala – rekao nam je Dragan iz Glibovca, nakon čega smo se uputili ka kući pokojne baba Desanke.

U dvorištu nekadašnje kuće nalazi se opustela strugara koja je pripadala Aninom ocu. Tamo smo zatekli njenu sestru i brata od strica.

– Tu su živeli njeni baba i deda, dolazila je tu nekad kod babe i dede za raspust. Ona odavno nije dolazila ovde, svraćala je pre tri-četiri godine sa ocem. Dok su baba i deda bili živi, bili su tu njeni roditelji, kasnije su otišli za Beograd. Mi smo treće koleno s njom. Mnogo se Ana promenila, ja je nisam odmah ni poznao dok mi nisu rekli da je to ona – priča brat, pa nastavlja:

– Tu je njen otac sagradio i vikendicu, koju je posle prodao, sad hoće opet da je otkupi. Ima želju da se vrati ovde. Njeni roditelji su tu imali i stan dok je radila strugara, dok je Ana živela kod majčine babe na Novom Beogradu, tamo je imala veliki stan i tamo je išla u školu – rekao nam je Anin brat.

Komšije iz Glibovca su za Kurir evocirali i uspomenu na Konstraktinu babu Desanku Ignjatović, koja je u okolini bila poznata kao čudna osoba, koja je imala dar provodadžisanja.

– Posebno je u selu bila poznata Anina baba Desanka. Ona je bila jako zanimljiva osoba, a sad čujem da je pominje i u nekoj svojoj pesmi. Imala je neki dar, celo selo je išlo kod nje da im gleda u džigericu. Čudna osoba je bila, vrlo neobična. Imala je dar provodadžisanja – spajala je parove – prisetio se komšija Dragan.

Podsetimo, i sama Konstrakta je u svojoj pesmi “Nobl” otpevala sledeće stihove, koje je posvetila pokojnoj baba Desanki: “Kao i moja baba Desanka, Fej u Parizu slika gradove u izmaglici, Desanka u Glibovcu čita sudbine u džigerici”.

Kurir.rs/Aleksandar Panić

Bonus video:

Reply
Share this

REALITY & TV