Srbija će u nedelju, 19. juna biti centar plesnog spektakla jer će se prvi put u istoriji održati dva Državna prvenstva u plesu- Prvenstvo Republike Srbije u savremenom plesu i Prvenstvo Republike Srbije u latino-američkom plesu.

Ivan Mileusnić, ispred plesne škole „Dare to Dance“ i član upravnog odbora Plesnog Saveza Srbije, peti put organizuje Državno prvenstvo koje će se održati u nedelju u Hali Sportova na Novom Beogradu.

Velika nam je čast da posle dve godine pauze organizujemo ponovo, i to ne jedno, već dva Državna prvenstva. Ples nam je mnogo nedostajao, posebno klincima, zbog toga sam ponosan što mogu da otkrijem da imamo rekordan broj prijavljenih takmičara na startnoj listi– izjavio je Ivan.

Voditeljka Dušica Jakovljević, veliki je ljubitelj plesa, te će biti moderatotor finalnog dela Državnog prvenstva. Za dobru atmosferu i posebnu muziku u finalnom delu prvenstva, pobrinuće se i di-džej Neba jedan od najpopularnijih u svom poslu, a malo je poznato da je upravo on bio šampion u latino plesu.

A publika u Srbiji će imati priliku da vidi plesne tačke aktuelnih svetskih i evropskih prvaka, što je pravi kuriozitet. Ono što je sve posebno oduševilo jeste pojavljivanje aktuelnih svetskih prvaka Marijusa Andreja Balana i Kristine Mušenske u revijalnom delu finala u latino-američkim plesovima.

Oba Državna prvenstva su pod pokroviteljstvom Plesnog Saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta, grada Beograda dok je sada već tradicionalno glavni pokrovitelj Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, tačnije Fondacija prestolonaslednika Aleksandra II za Obrazovanje.

Ivan Mileusnić posebno ističe da ovoga puta Državno prvenstvo ima i humanitarni karakter jer će određeni deo novca biti uplaćen Fondaciji „Budi human“ kako bi se pomoglo u lečenju dece.

Promo

Reply
Share this

REALITY & TV