Kolege Predraga Živkovića Tozovca, koji je juče umro od posledica korona virusa, i dalje se opraštaju od velikana narodne muzike i jedinstvenog umetnika sa ovih prostora.

Prvi i najbolji, veliki autor, čovek i prijatelj, šmeker i boem, samo su neke od reči kojima su se pevači oprostili od svog Toze.

Da li je imao priliku da ga upozna i kako će ga pamtiti Tozovca, uživo u Pulsu Srbije govorio je njegov mlađi kolega Stevan Anđelković.

-Pogodilo me je. Tozovac je neko ko je obeležio moje detinjstvo, bio sam stalno sa babom i dedom a oni su stalno slušali Tozovca. Upoznao sam ga pre 13, 14 godina. Jako je bio lep osećaj biti u njegovom društvu jer je plenio dečačkom energijom, prešarmantan i učtiv čovek, nenametljivo autoritavinam. Uvek sam imao zadršku šta ću ga pitati iz poštovanja prema njemu. Govorio je toplo i milo, da ne pričam o tome kakav je umetnik. Voleo je da porazgovara sa nama, uvek je nama mladima davao neke savete i divio se našoj mladoj energiji. Videlo se u njegovim očima da bi voleo da je naših godina. Video je veliki potencijal u nama – rekao je pevač i dodao da ne zna da li bi iko mogao da nasledi njegovu muzičku karijeru.

– Kada govorimo o narodnoj muzici, možda bi Darko Lazić mogao da nasledi Šabana Šaulića, a za Tozovca ne znam ko bi mogao. Generalno se u današnjoj produkciji izgubila emocija, tekstovi su nasilni, aranžmani, produkcija. Onaj ko nasledi Tozovca bi trebao da bude originalan i kreativan. Tozovac zaslužuje sve počasti- zaključio je Stevan Anđelković.

Kurir.rs/ M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

Reply
Share this

REALITY & TV

Trending