Dok javnost bruji o njegovu razvodu od supruge Melinde Gates (56), mi smo se prisjetili njihovih posjeta Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, Bill Gates (65) je na hrvatskoj obali prvi put ljetovao 2004. kada je posjetio Skradin. Uhvaćen je i fotografiran na našoj obali i 2009. kada je tadašnji predstavnik tamošnje turističke zajednice ispričao da je Gates zaista uživao u šetnji ulicama grada i posjećivanju restorana.

– Ne mogu vam ništa reći iz prve ruke jer ja nisam radio na ovoj poziciji u vrijeme kad je dolazio. Međutim, znam da je dolazio svake dvije godine. Usidrio bi se na Prukljanu i šetao Skradinom. Najviše mu se ovdje svidjelo to što ga nitko ne prepoznaje. Nataknuo bi svoj šeširić i u kratkim hlačicama slobodno prošetao gradom. Volio je jesti sladoled, a zanimljivo je da ga je prepoznao baš jedan slastičar i onda se pročulo da ljetuje ovdje. Najviše je volio jesti riblje specijalitete u restoranu ‘Zlatne školjke’ – ispričao nam je direktor turističke zajednice Skradina, Damir Nakić.

Svidio mu se i Nacionalni park Krka, a posebno je mjesto u njegovu srcu navodno dobio Skradinski buk.

Gates je 2010. u magazinu Forbes Skradin naveo kao turističku top destinaciju, rekavši da je idealna za obiteljski odmor.

2013. s obitelji je ljetovao u Dubrovniku, a jahtom obišao i Mljet na kojem je iznajmio bicikl za vožnju Nacionalnim parkom. Osnivač Microsofta odsjeo tada u predsjedničkom apartmanu Hotela Palace, a u pratnji mu je bilo i osiguranje.

Prema pisanju dubrovačkih medija, u hotelu je ostao desetak dana, a ponašao se kao i svaki drugi turist i nije imao posebnih zahtjeva.

Posljednji put Gatseova je jahta na našoj obali viđena u kolovozu 2019. Nakon što je neko vrijeme bio usidren ispred Lopuda, brod je krenuo prema Zadru i usidrio se ispred Dikla, javio je Zadarski.hr.

Hoće li milijarder nastaviti posjećivati našu obalu i nakon razvoda, ostaje nam tek vidjeti.

Reply
Share this

REALITY & TV