Od nećaka i kolege Matije Vukšića koji je jučer preminuo u 38. godini nakon teške bolesti oprostila se Maja Sever. ‘Nema utjehe, anđele dragi. Mogu ti reći da si ostavio trag. I ostat će. Sad se odmori’ napisala je Maja

Novinarka HRT-a Maja Sever na Twitter profilu oprostila se od svog nećaka i kolege Matije Vukšića koji je umro jučer u 38. godini života, nakon duge i teške bolesti.

Foto: PIXSELL

Sever mu je emotivnu objavu na društvenoj mreži i ne krije da je shrvana viješću o odlasku Matije s kojim je bila bliska.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Spavaj mirno, sunce tetkino. Sve je baš onako kako nije trebalo, niti je smjelo biti. I nije pravedno i boli. I nema nikakvog ali. Mi ostajemo, a ti si morao otići. Nema utjehe, anđele dragi. Jedino ti mogu reći da si zaista ostavio trag. I ostat će. Sad se malo odmori – napisala je Sever.

Zagreb: Predstavljena nova zaklada za pomoć oboljeloj djeci Mila za sve | Autor: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Gledatelji HRT-a su Maju i Matiju posljednji put vidjeli u prilogu koji je ona radila za emisiju Nedjeljom u 2, kada je kod Stankovića gostovao doktor Josip Paladino. U prilogu je Matija pričao kako mu je Paladino spasio život i inspirirao ga da se nastavi boriti.

Foto: Martina Popović/Pixsell

Podsjetimo, jučer je cijelu javnost rastužila vijest o smrti mladog novinara i redatelja. Za 24sata tužnu vijesti potvrdio nam je Matijin krsni kum Zrinko Tutić (64).

– Shrvani smo, obitelj je neutješna – kratko nam je rekao Zrinko. Matija je diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a kasnije je diplomirao i dokumentarnu filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Radio je na HRT-u u redakciji Informativnog programa, a zapaženi su i njegovi dokumentarni filmovi ‘Benjamin’, ‘Djeca tranzicije’, ‘Irokez’ te kratki igrani film ‘Čistačica’. Ovaj istaknuti redatelj dobio je i brojne domaće i međunarodne nagrade za svoja redateljska ostvarenja.

Foto: Martina Popović/Pixsell

Njegov prvi film ‘Benjamin’, priča o mladom Romu u potrazi za identitetom višestruko je nagrađivan, kao i ‘Irokez’, priča o legendarnom hrvatskom boksaču Željku Mavroviću.

Od redatelja se na društvenim mrežama opraštaju prijatelji i kolege: Otokar Levaj (76), Ana Maras (38), Bojana Gregorić Vejzović (47), Danilo Šerbedžija (48)…

– Odmori dragi Matija, lavovski si se borio – napisao je Danilo, opraštajući se od prijatelja.

Reply
Share this

REALITY & TV