Novozelandski glumac Russell Crowe na današnji dan, 7. travnja, slavi 57. rođendan. Osim glumačke karijere po kojoj je uvelike prepoznatljiv, Crowe je i glazbenik i pjevač, a iza sebe ima i nekoliko albuma.

Ipak najpoznatiji je po svojim filmskim ulogama, najviše po onoj u filmu ‘Gladijator’ zbog kojeg je osvojio filmski svijet. 2000. godine dobio je i Oscara za glavnu mušku ulogu, dok je 1999. i 2001. za filmove ‘The Insider’ i ‘A Beautiful Bind’ također bio nominiran za Oscara.

Prati ga reputacija glumca koji lako plane. U razdoblju od 1999. do 2005. nekoliko puta se našao u problemu sa zakonom. Svađao se ispred jednog australskog hotela, javno izvrijeđao redatelja Malcolm Gerriera, potukao se s biznismenom Ericom Watsonom i telefonom gađao policajca u New Yorku. Zbog incidenta s policajcem Crowe je morao platiti veliku odštetu.

Od 2003. do 2018. godine bio je u braku s glumicom Danielle Spencer (51). S njom ima dva sina, Charlesa (17) i Tennysona (14). Krajem ožujka ove godine, snimljen je kako igra tenis s 26 godina mlađom djevojkom Britney Theriot (30).

Posljednjih godina Crowe se jako opustio, dobio je višak kilograma, koje se niti ne trudi sakriti, dok mu je brada zapuštenija. Priprema uloge za film ‘Bijesan’ jedan je od razloga zašto se zapustio toliko, ali čini se da mu to niti ne smeta. Tijekom gostovanja u emisiji Davida Lettermana 2010. rekao je da je 36 godina pušio preko 60 cigareta dnevno.

Oskarovac voli i sport, pogotovo australski ragbi, kojeg često odlazi i gledati. Uz to voli i kriket, a veliki je navijač nogometnog kluba Leedsa iz Engleske.

Reply
Share this

REALITY & TV

Trending

Nataša Janjić Medančić (39) uživa na suncu s glavom u suprugovom krilu i očito je nastavila dalje sa svojim životom nakon kaznene prijave. POGLEDAJTE VIDEO: Objavila je fotografiju na Instagramu uz hashtag ‘ovako se može’ gdje...