SUPERTALENT Benjamin Iličić učenik je četvrtog razreda Obrtničke škole u Požegi. Osim twirlinga voli druženja. Ne zna tko ga je prijavio u show, u kojem rado sudjeluje

Ni sam ne znam kako sam dospio u ovaj show. Sjećam se da sam dobio poruku na mobitel ‘Hvala na prijavi u Supertalent’. Još ne znam tko me prijavio, rekao je Benjamin Iličić (18).

Foto: NOVA TV

U početku se u obitelji twirlingom bavila jedna sestra, a zatim je počela i druga. Roditelji su uvjerili i sina, pa se godinu kasnije i Benjamin priključio. Sad se tim sportom počela baviti i najmlađa sestra, pa su, šali se Benjamin, sad ‘velika twirling obitelj’.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Vježbam četiri-pet puta tjedno, ovisno o tome koliko mogu koristiti dvoranu jer je za twirling potrebna visoka dvorana. Vrlo je važna koncentracija, koja na kraju i dovodi do rezultata. Često mi kroz glavu prođe odustajanje, ali to je samo privremeno i evo već devet godina sam uspješan u tom sportu – kaže Iličić i dodaje da se svakodnevno susreće s predrasudama, ali im ne pridaje važnost. Ima svoj životni put, na kojemu predrasudama nema mjesta.

– Sport nije popularan u Hrvatskoj za dečke, pa zato i kruže svakakve priče o dečkima koji se bave ‘ženskim’ sportom – priča Benjamin.

Foto: NOVA TV

Učenik je četvrtog razreda Obrtničke škole u Požegi. Osim twirlinga voli druženja.

Foto: NOVA TV

– Turizam i upoznavanje drugih ljudi nisu mi strani jer sam s twirlingom proputovao mnogo država Europe. Ovaj sport mi je pomogao da upoznam druge države, kulture, jezike i ljude – rekao nam je. Ne skriva da treme uvijek ima, no kako je svakodnevno pred ljudima, trema više nije toliko prisutna kao u počecima. Bitna je koncentracija, da sve napravi što točnije može. Za to je već nagrađen mnogim priznanjima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Reply
Share this

REALITY & TV