Tuga je i dalje prisutna. Nakon smrti legendarnog kantautora Đorđe Balaševića njegovi kolege, obitelj i prijatelji su neutješni. O njemu i dalje pričaju i prisjećaju ga se u najljepšem svjetlu. Na vremena kada je nastupala s njim, osvrnula se i pjevačica Neda Ukraden (70).

POGLEDAJTE VIDEO:

– Napustio nas je još jedan u nizu sjajnih likova, čovjek koji je značio u cijeloj regiji, čovjek čije su pjeme bile univerzalne teme. Širio je ljubav i pričao gorke istine. Ja sam imala tu sreću, sretali smo se po raznim koncertima i sjajnim emisijama. Sreli smo se i otpjevali jedan bećarac. Ova regija izgubila je sjajnog autora, no njegove pjesme će živjeti. Nažalost, sahrana je bila u krugu obitelji, ali nije bitno pojaviti se tamo, bitno je što osjećaš u duši – ispričala je Neda u emisiji ‘Jutro’ na Prvoj Srpskoj Televiziji.

– Priča se druga priča 30 godina. Đorđe je radio na jedan divan način, propovijedao je ljubav i poštovanje. Sviđa mi se što nije bio samo kantautor, već čovjek koji je imao stav. Njegovi intervali između pjesama bili su zanimljiviji nego pjesme – zaključila je Ukraden, koja nije suzdržavala suze.

Nakon tužne vijesti o smrti Balaševića, Neda je bila jako potresena. Oglasila se tada za srpski Kurir i rekla kako ovakvu bol treba preživjeti.

– Nevjerojatno mi je da ga više nećemo slušati uživo. Ostavio je nevjerojatan opus. Bio je najveći srpski kantautor, pjesnik, kompozitor i emotivac – rekla je pjevačica.

Podsjetimo, Đorđe Balašević preminuo je petak u 68. godini u Novom Sadu. Posljednje dane proveo je u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gdje je bio primljen zbog upale pluća.

Reply
Share this

REALITY & TV

Trending

Srušilo se sve, stihovi su pjesme koja bi najbolje opisala dinastiju Todorić uslijed afere Agrokor. Kulmerovim dvorima nekad je odzvanjala pjesma “Božanstvena ženo” Miroslava Ilića, koji je za 45 minuta pjevanja na rođendanu navodno...